Er du soloselvstændig og karrieremor?

Eva_close
Jeg har igennem flere år skrevet blogindlæg til sitet karrieremor.dk
Her kan du se, hvad jeg skriver om der:


 

Brug samvær med børn til et mere kreativt arbejdsliv

Bliver din kreativitet også nogle gange klemt i en dagligdag med fuld fart på karrieren, børn, mand og veninder? Længes du nogle gange efter at finde din kreativitet frem? Bare at svømme hen i en tilstand, hvor du glemmer tid og sted og bare er ét med dine aktiviteter? Du er langt fra alene, hvis du nogle gange oplever, at du ikke er i kontakt med din kreativitet.
Læs mere i artiklen Brug samvær med børn til et mere kreativt arbejdsliv


 

Hvad ville du gøre, hvis du var Helle Thorning?

Forleden havde jeg en ny klient, og en af de ting, jeg havde spurgt hende om, inden vi havde vores første session var, hvilke personer, hun beundrer. Måske kan det føles som et mærkeligt spørgsmål. Vi danskere er ikke så vant til at tale om idoler. Vi er måske ikke så vant til at sætte ord på den slags. Måske fordi vi instinktivt ved, at de mennesker, vi beundrer, bærer på egenskaber, som vi selv bærer i os
Læs mere i artiklen Hvad ville du gøre, hvis du var Helle Thorning?


 

Tager folkeskolen kreativiteten fra vores børn?

Kreativiteten starter allerede i folkeskolen, er der nogen, der siger. Det er i hvert tilfælde rigtigt ærgerligt, hvis folkeskolen er det sted, hvor den kreativitet, vi alle er født med potentialet til at udfolde, bliver bremset.
Forskeren George Land lavede på et tidspunkt en undersøgelse, hvor han fandt ud af, at 98 pct. af de børn, han testede i børnehavealderen var i stand til at løse en kreativ opgave, der fordrer divergent tænkning.
Læs mere i artiklen Tager folkeskolen kreativiteten fra vores børn?


 

Sådan får du mere kant i hverdagen

Jeg var til et middagsselskab i går med syv skønne kvinder. Vi er alle nået ud over den fase, hvor vores børn er babyer. Nogen af os har stadig halvsmå børn, andre har næsten voksne børn. Flere af kvinderne kunne nikke genkendende til oplevelsen af, at vi var blevet lidt kedeligere – og rigtig meget mere fornuftige – end da verden lå åben for os i slutningen af 20’erne
Læs mere i artiklen Sådan får du mere kant i hverdagen


 

Hvem styrer samtalen i din familie?

Jeg er lige kommet hjem fra en familiekomsammen med følelsen af, at ”her bliver jeg ikke hørt”. I min familie er der en ikke så fed tilbøjelighed til at råbe lidt højere og at kaste sine indlæg ind, før det er for sent. Hvilket reelt betyder at afbryde, før den anden får en chance for at tale ud.
Jeg endte med at blive møg-irriteret over, at jeg ikke syntes, jeg kunne afslutte en eneste sætning, uden at den blev afbrudt, og samtalen kastet et helt andet sted hen.
Læs mere i artiklen Hvem styrer samtalen i din familie?


 

Jeg hader det, men jeg er nødt til at gøre det!

Der var engang en, der sagde til mig: ”Folk, der ikke selv har fået børn endnu, der snakker om ikke at have tid nok, ved slet ikke, hvad de snakker om.” Med andre ord: Når man ikke har børn, er alt, hvad man gør et spørgsmål om prioritering af ens egne mål. Det ændrer sig fuldkommen, når man har børn, fordi man altid kan bruge mere tid sammen med sine børn, man kan altid være mere nærværende.
Læs mere i artiklen Jeg hader det, men jeg er nødt til at gøre det!


 

Tør du tage det, du er værd?

For et stykke tid siden tog jeg et livtag med mit forhold til penge. Det var gået op for mig, at min underbevidsthed spillede mig et alvorligt pus, for jeg var simpelthen bange for, hvad der ville ske, hvis jeg tjente for meget. Min far sagde engang til mig, at han syntes, jeg var blevet snobbet efter at min mand og jeg var flyttet til Charlottenlund. Nu bor vi i Hellerup. Hvad han konkret mente var blevet anderledes ved mig, ved jeg ikke
Læs mere i artiklen Tør du tage det, du er værd?


 

Små mål giver store resultater

Da jeg her efter sommerferien havde behov på at gøre status på min forretning, fik resten af mit liv også lige en statusopdatering. Uden at der er sket de helt store ændringer, har en masse små justeringer bragt mig tættere på en god balance.
I en lang periode har mit primære fokus været på min forretning. Det giver resultater at fokusere ret entydigt på et enkelt område. Det er ikke sådan, at børnene helt er blevet glemt. Men motion, parforhold, venner, havearbejde og mange af de andre ting, som også har stor betydning for mig, har kørt rigtig meget på automatpilot i denne her periode, hvor jeg har haft gang i at køre min virksomhed op.
Læs mere i artiklen Små mål giver store resultater