Begrænsende overbevisninger? Slip dem og få mere overskud

negative_overbevisninger
Begrænsende overbevisninger – Hvad er det for en størrelse og på hvilken måde kan begrænsende overbevisninger påvirke vores liv?

Begrænsende overbevisninger handler om, at vi begrænser os selv i de ting, vi overbeviser os om, eller sagt på en anden måde de ting, vi bilder os ind og til sidst tror på og i værste fald lever efter.

Hvis du har mange begrænsende overbevisninger, kan det hæmme dig i at nå dine mål, sluge din energi eller trække dit selvværd godt og grundigt ned.

De begrænsende overbevisninger følger os og kan næsten blive en regel, som vi lever efter.

Hvor stammer de begrænsende overbevisninger fra?

Begrænsende overbevisninger stammer ofte fra vores opvækst, fra tilfælde hvor vi har sammenlignet os med andre, forældre, søskende eller andre. Måske har vi mange gange fået at vide ”du er ikke god nok” eller ”du fortjener ikke bedre” ”du kan ingenting”.

Begrænsende overbevisninger kan afholde os fra at føle os glade og godt tilpas og kan afholde os fra gøre de ting, vi ønsker at gøre, eller blot det at kunne udfolde os.

Der er hele tiden en følelse, som holder os tilbage fra at komme ud ad den vej, vi egentlig gerne vil – og det skyldes ofte de begrænsende overbevisninger.

De mest almindelige begrænsende overbevisninger omhandler temaer som håbløshed, hjælpeløshed samt værdiløshed.

I mandags afholdt jeg et online diskussionsmøde om overbevisninger om penge. Måske var du der, måske nåede du det ikke? Ved mødet deltog blandt andet en dansk mand, der har boet i USA de seneste 38 år. Han syntes at de omgivelser han havde begrænsede ham for meget, og havde valgt at flytte et helt andet sted hen i verden for at omgive sig med mennesker med et mere støttende sæt af overbevisninger end dem, han syntes han mødte her.

Jeg tror ikke, man behøver at flytte til udlandet. Men hør alligevel hvad han har at sige. Måske kan det inspirere dig til at finde en kreds af støttende personer, finde nogen, du kan sætte mål sammen med og nogen, du kan dele dine successer med.

Se spreecastet overbevisninger om penge her.

Jeg arbejder lige nu på at udvikle et forløb, der netop har de her ting med som fokusområder.

Indtil da har jeg fået min gode ven Tulle Hyllested til at lave en lille hypnose lydfil, som du selv kan bruge til at frigøre dig fra nogle af dine negative overbevisninger

Slip af med de begrænsende overbevisninger

For at slippe af med en begrænsende overbevisning er det første skridt, at have fokus på den og efterfølgende se kritisk på den.

Hvor kommer den fra – handler den om nogle tanker og opfattelser fra din opvækst, eller handler den om, at andre gentagne gange har sagt mindre positive ting om dig – og har du stadig brug for den begrænsende overbevisning?

Er den begrænsende overbevisning stadig sand, eller kunne det tænkes, at du er bedre tjent med en ny positiv overbevisning, som kan støtte dig i højere grad til at nå dine mål, eller hjælpe dig derhen i dit liv, som du ønsker.

Tænker du, at den stadig er sand – hvordan kan du vide, at den er sand? Hvad er det, der gør, at du tænker, at den stadig er sand?

Hvis du f.eks. tænker, at ”Det er svært at ændre min overbevisning”, kunne du overveje at ændre denne begrænsende overbevisning til en positiv overbevisning, ved at tænke ”Det er nemt at ændre min overbevisning”.

Så …. Lyt til dig selv og stop op ved den begrænsende overbevisning –

1. Fokuser på den begrænsende overbevisning.
2. Hvor kommer denne begrænsende overbevisning fra ?
3. Er den virkelig 100% sand ?
4. Hvad skal der til, for at den bliver mindre sand?
5. Hvilken ny positiv overbevisning kunne du erstatte den begrænsende overbevisning med?
6. Den nye overbevisning skal du gentage for dig selv, mange gange dagligt, så mange gange at den bliver sandhed for dig og når det sker, vil den gamle begrænsende overbevisning slippe.

Tulle Hyllested, der er Hypnose Psykoterapeut og Selvhypnose Instruktør har lavet en lydfil, som kan hjælpe og støtte dig til at få fokus på dine begrænsende overbevisninger, vurdere dem og dermed slippe dem og i stedet installere nye positive overbevisninger.

Du kan finde mere om Tulle Hyllested og få andre selvhypnose lydfiler her.

 

Har du brug for hjælp?

Nogen gange kan det være svært at sætte fingeren på, hvad det egentlig er der begrænser os. Vi kan bare mærke at vi går i stå med nogen bestemte ting. Vi kan bare ikke altid selv finde ind til hvorfor. Men det er jo egentlig ærgerligt at gå og holde sig tilbage på at opnå det man ønsker, hvis det kan ændres på et øjeblik. Har du brug for at få udredet dine begrænsende overbevisninger og få hjælp til at finde ind til, hvad der ligger bag dem, så ringer du bare, så finder vi en tid til at kigge på dem. Mit nummer finder du lidt længere ned på siden.
Kærlig hilsen
Eva